САП скерувала до суду справу експосадовця Харківської ОДА

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку ухвалили рішення про закінчення досудового розслідування стосовно підозрюваного та направлення справи до суду.
Харківська облдержадміністрація

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувачення стосовно колишнього директора департаменту капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації Андрія Винниченка у підбуренні до надання хабаря і шахрайстві.

Про це повідомляє пресслужба САП.

«Прокурорами САП за матеріалами досудового розслідування, яке здійснювали детективи НАБУ, скеровано до суду обвинувальний акт про обвинувачення колишнього начальника департаменту капітального будівництва Харківської ОДА у підбурюванні до надання неправомірної вигоди в сумі 1,32 млн грн», – інформують у прокуратурі.

Як відомо, ВАКС заарештував посадовця Харківської ОДА з альтернативою 630 600 гривень застави. У разі внесення грошей на нього покладуть низку обов'язків. Пізніше за нього внесли ці гроші і він вийшов із СІЗО під обов'язки.

Раніше Винниченку вручили підозру у вчиненні наступних злочинів: у закінченому замаху на шахрайське заволодіння 1,32 млн грн та у підбуренні до цього закінченого замаху, а також у закінченому замаху в наданні неправомірної вигоди.

Слідство встановило, що посадовець ОДА, який у минулому обіймав посаду в управлінні ПЕК Харківської області, вирішив переконати особу, яка діяла від імені ТзОВ, яке потребувало приєднати свої електроустановки до мереж, надати неправомірну вигоду нібито з метою її подальшої передачі керівництву АТ «Харківобленерго». «Вартість» послуг із підключення чиновник оцінив із розрахунку 2200 грн за кожен із 600 кВт потужностей. Його викрито одразу після отримання 1,32 млн грн неправомірної вигоди.

Нагадаємо, НАБУ викрило на хабарі посадовця Харківської ОДА. Пізніше в Національному бюро розповіли деталі справи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: