Боротьба з пандемією: Шмигаль підсумував головні досягнення

Читать на русском
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на підсумковому засіданні Кабміну розповів про досягнення української медицини в боротьбі з коронавірусом з квітня по грудень 2020-го.
kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на підсумковому засіданні Кабміну розповів про досягнення української медицини в боротьбі з коронавірусом з квітня по грудень цього року.

Засідання відбулося у понеділок, 28 грудня.

Мільярди доларів і десятки тисяч ліжок: досвід сусідніх країн у боротьбі з COVID-19У Росії на боротьбу з коронавірусом витратили 6,7 млрд доларів, у Білорусі - 196 млн доларів.

За словами Шмигаля, з квітня 2020 року в Україні в десять разів збільшилася кількість ліжок, забезпечених киснем, а кількість ПЛР-тестувань зросла з 200 тестів на добу до 55 тисяч.

«Кількість ліжок на надання медичної допомоги хворим на COVID-19 збільшилася з 12 тис. в квітні 2020 року до 65 тис. сьогодні. Ліжок з киснем у нас було 3,5 тис. в країні в цілому, а сьогодні понад 45 тис. ліжок забезпечені киснем, тобто зростання більш ніж в 10 разів. Потужності лабораторних центрів МОЗ з тестуванням методом ПЛР на сьогодні становлять близько 55 тис. тестів на добу, а на початок пандемії склали 200 тестів на добу», - розповів прем'єр.

Глава Кабміну також нагадав про доплати медикам у 2021 році.

«З наступного року вже закладено постійне підвищення зарплат лікарям на 30%. Бюджет на медицину за 2 роки збільшився на 60%, а це додаткові 65 млрд грн.», - додав він.

Нагадаємо, раніше Шмигаль повідомив, що на закупівлю COVID-вакцин в держбюджеті України закладено 3 млрд грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: