Справа Держрезерву: директора комбінату не звільнили від відповідальності

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив у задоволенні клопотання прокурора про звільнення обвинуваченого від кримінальної відповідальності.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд не звільнив від відповідальності генерального директора державної організацію «Комбінат «Зірка» Антона Швецова за дачу 20 тисяч доларів хабара голові Державного агентства резерву України Ярославу Погорілому за незвільнення його з посади.

Таке рішення ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

За версією слідства, колишній начальник управління державних резервів Держрезерву організував отримання неправомірної вигоди від керівників підприємств зі сфери управління Держрезерву за збереження їхніх посад та подальше сприяння у діяльності. Крім того, підозрюваний організував отримання грошових коштів за призначенням особи на посаду директора підприємства зі сфери управління Держрезерву. Для забезпечення правил конспірації кошти від надавачів хабарів посадовець отримував через посередництво свого родича.

Одним із таких надавачів хабара був гендиректор комбінату «Зірка» Швецов. Однак, як вказував детектив і прокурор, обвинувачений добровільно подав заяву про вчинення злочину та активно сприяв розкриттю злочину. До того ж, на момент направлення заяви до правоохоронного органу він не знав про те, що досудове розслідування стосовно зазначених ним у заяві обставин вже здійснюється. Шевцов також повідомив НАБУ всю інформацію, в тому числі ту, яка не була відомою, стосовно передачі неправомірної вигоди, та надав добровільно доступ до свого телефону, на якому містилася цінна для досудового розслідування інформація.

Тому САП просила звільнити його від відповідальності. Однак, судді відмовили. Як вказала колегія, прокурор у своєму клопотанні просить звільнити Шевцова від кримінальної відповідальності за вчинення злочину, про який, фактично, він правоохоронний орган не повідомив.

Нагадаємо, у лютому НАБУ і САП викрили на одержанні хабара ексначальника управління Держрезерву. У вересні слідство у цій справі завершили. Нещодавно цьому посадовцю Держрезерву продовжували обов'язки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: