ВАКС продовжив обов'язки ексначальника управління Держрезерву

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії процесуальних обов'язків підозрюваного.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив дію обов'язків колишнього начальника управління державних резервів Державного агентства резерву України, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у спробі підкупу голови Держрезерву Ярослава Погорілого.

Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

«19 листопада слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання прокурора та продовжив строк дії процесуальних обов’язків, покладених на колишнього начальника управління державних резервів Державного агентства резерву України. Строк дії ухвали – до 9 грудня включно», – інформують у суді.

У ВАКСі додали, що підозрюваний зобов'язаний прибувати за вимогою; не відлучатися з Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування із особами, визначеними в ухвалі слідчого судді; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

За даними слідства, ексначальник управління Держрезерву організував отримання неправомірної вигоди від керівників підприємств зі сфери управління Держрезерву за збереження їхніх посад та подальше сприяння у діяльності. Крім того, підозрюваний організував отримання грошових коштів за призначенням особи на посаду директора підприємства зі сфери управління Держрезерву. Для забезпечення правил конспірації кошти від надавачів хабарів посадовець отримував через посередництво свого родича.

Правоохоронці зафіксували декілька випадків одержання підозрюваним неправомірної вигоди від керівників підприємств. Як з’ясувало слідство, загалом начальник управління Держрезерву отримав неправомірну вигоду у розмірі 70 тисяч доларів.

20% від цієї суми він залишив собі, іншу – мав намір передати голові Держрезерву (нині колишньому). Однак голова агентства не пристав на пропозицію підлеглого. Керівник Держрезерву повідомив правоохоронні органи про вчинення корупційного правопорушення, видав слідству пропоновані йому грошові кошти та сприяв розкриттю злочину.

Як відомо, у лютому НАБУ і САП викрили на одержанні хабара ексначальника управління Держрезерву. У вересні слідство у цій справі завершили.

Нагадаємо, ВАКС продовжив обов'язки підозрюваних у дачі 5 млн доларів хабара керівникам НАБУ і САП. Також суд продовжив слідство в цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: