НАБУ розслідує зловживання під час видачі документів на ЖК Edeldorf

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку здійснюють досудове розслідування за фактами можливих зловживань столичних органів.
ЖК Edeldorfфото: lun.ua

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура розслідують можливі зловживання прокуратури міста Києва, Київської міської ради, Київської міської адміністрації, Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції в столиці під час видачі дозвільних документів на зведення ЖК Edeldorf.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

На думку слідства, вказані органи могли зловживати службовим становищем під час погодження упродовж 2012-2018 років дозвільних документів на будівництво багатоквартирних житлових будинків на земельній ділянці розташованій у Печерському районі міста Києва. Це, як вважають у НАБУ, причинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам та супроводжувалося порушенням законодавства про охорону праці.

До того ж, вказана ділянка розташована у безпосередній близькості від охоронної зони об'єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО – ансамблю Києво-Печерської Лаври й є в межах Центрального історичного ареалу.

Як вказується у рішенні, ця справа була порушена за фактом можливого зловживання службового становища службовими особами столичних органів з метою одержання неправомірної вигоди для ТОВ «Фін-інвест менеджмент», ТОВ «Мостицький 2», ТОВ «Едельбург Девелопмент», ТОВ «Оксі-к» під час погодження документів на будівництво ЖК Edeldorf.

За даними «Наші гроші», власниками ТОВ «Фін-Інвест Менеджмент» є Олександр Самолюк і Євген Семерін. У березні 2018 року «Фін-Інвест Менеджмент» отримав у ДАБІ дозвіл на будівельні роботи. Генпідрядником на будівництві є ТОВ «Мостицький 2», власником якого є ПАТ НКВІФ «АКУЛА». ТОВ «Мостицький 2» має спільний телефон із ТОВ «Едельбург Девелопмент», керівником якого є колишній очільник столичного Держардбудконтролю (2010-2014 років) Сергій Кучер.

Власниками «Едельбург Девелопмент» є «Київська будівельна компанія» і кіпрська компанія Comelia Holdings Ltd. Водночас власниками «Київської будівельної компанії» є Ольга Солоп (50%), брати Сергій Левцов (20%) і Валерій Лєвцов (10%) та Костянтин Райченко (20%). Костянтин Райченко і Сергій Левцов у 2006-2008 рр були помічниками Сергія Кучера, який на той час був депутатом Київради.

Ольга Солоп є родичкою Олександра Солопа, співвласника ПАТ «СК «Арсенал Страхування», який у 2015 році безуспішно балотувався до Київради по списку «ВО «Батьківщина». Він разом із Валерієм Лєвцовими і Сергієм Кучером є власниками ТОВ «Будгруппроектінвест-6».

Кінцевим бенефіціарним власником Comelia Holdings Ltd є Ірина Сімончук. Вона також є співвласником ТОВ «КУА «Інвестиційний дім» разом з 6 особами, серед яких Олександр Солоп і Катерина Кучер, матір Сергія Кучера – колишнього очільника Київського ДАБК. У 2017-2018 рр Кучер сам був співвласником КУА «Інвестиційний дім».

Нагадаємо, НАБУ розслідує можливе заволодіння землею на Житомирщині. Також бюро розслідує продаж землі під «Чорноморською Рів'єрою» на Одещині.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: