НАБУ розслідує можливе заволодіння землею на Житомирщині

Читать на русском
У Національному антикорупційному бюро на виконання ухвали суду порушили провадження та встигли через суд оштрафувати заявника.
Держгеокадастр в Житомирській області

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура розслідують кримінальне провадження про можливу незаконну передачу землі службовими особами Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області.

Про це йдеться в ухвалі слідчого судді Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, на виконання ухвали ВАКС детектив НАБУ порушив кримінальне провадження. На думку заявника, службовці Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області зловживали службовим становищем під час передачі у приватну власність земель сільськогосподарського призначення державної власності на території Житомирської області. Після цього детектив НАБУ викликав заявника на допит з питань уточнення його заяви про злочин щодо земельних ділянок які вибули з власності держави, а також в чому саме полягали незаконні дії посадовців Держгеокадастру у Житомирській області.

Однак заявник не з'явився і тому детектив просив накласти на нього грошове стягнення. Суд клопотання задовольнив і оштрафував заявника на 525 грн.

Нагадаємо, НАБУ розслідує закупівлю захисних костюмів для медиків. Також Національне бюро розслідує можливу розтрату 200 млн грн посадовцями Укравтодору.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: