Справу компанії «Бельведер Україна» знову відкрили, слідство веде ДБР

Читать на русском
Слідчі української поліції одержали від Національного бюро справу про заволодіння майном компанії та закрили її, але справу поновили і передали до бюро розслідувань.

Кримінальне провадження про можливе заволодіння майном компанії ТОВ «Бельведер Україна» (Черкаський лікеро-горілчаний завод) знову поновили після його закриття слідчим Національної поліції України, справу розслідують слідчі Державного бюро розслідувань.

Про це йдеться в ухвалі Печерського районного суду міста Києва від 1 грудня, повідомляє «Слово і діло».

Цю справу розслідували детективи НАБУ. Втім пізніше її передали до слідчого відділу Печерського управління поліції Головного управління Нацполіції в Києві, де закрили. Однак наразі вона знову відкрита, досудове розслідування у провадженні здійснюють слідчі Держбюро розслідувань.

Представник власника корпоративних прав ТОВ «Бауссон Еліт «Бельведер Груп» і ТОВ «Італьяно в Україні, ЛТД» Звулуні Сар Шалом подав клопотання про скасування арешту з цих корпоративних прав, а також з майна ТОВ «Італьяно в Україні, ЛТД», а саме Черкаського лікеро-горілчаного заводу.

Як відомо, вказана справа згадувалася на аудіозаписах, які нібито були зроблені детективами НАБУ в кабінеті колишнього керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. Розслідування цієї справи голос, схожий на Холодницького, обговорював зі старшим прокурором у справі після нібито візиту колишнього народного депутата Георгія Логвинського до Холодницького.

Тоді детективи НАБУ припускали, що Логвинський може бути організатором заволодіння майном ТОВ «Бельведер Україна» за заниженою вартістю. Втім, якщо вірити матеріалам прослуховування, екскерівник САП не хотів давати руху цієї справи без «супер-доказів» і взагалі наполягав «ухвалити певне рішення» в березні 2018 року.

Нагадаємо, НАБУ розслідувало справу про заволодіння майном компанії «Бельведер Україна». За версією слідства, арбітражний керівний-ліквідатор ТОВ «Бельведер Україна» Олексій Щербань, вступивши в змову з невстановленими посадовими особами «Авігаля», ухвалив рішення про відчуження майна «Бельведер Україна» та реалізацію його шляхом продажу на аукціоні за заниженою ціною. Сама процедура банкрутства була запущена ТОВ «Рафінад-медіа» нібито за борг перед ними в розмірі майже 10 млн грн за рекламні послуги. Як уточнюють у Бюро, 13 листопада 2014 року на аукціоні майно компанії було куплено «Авігалем» за 244 тис. грн, у той час як стартова ціна його була понад 65 млн грн.

Також наголошувалось, що в подальшому в листопаді 2016 року майно «Бельведер Україна» перепродане трьом фізичним особам, чим було завдано збитків інтересам АТ «Бельведер» на суму понад 65 млн грн.

За даними реєстру юридичних осіб, станом на 2014 рік Логвинський був засновником, керівником і підписантом компанії «Авігаль», яка придбала майно «Бельведер Україна». Його колишня помічниця Марія Швець представляла інтереси фірми «Рафінад-медіа», яка ініціювала банкрутство компанії «Бельведер Україна». Швець також є підозрюваною у справі фірми «Золотой мандарин ойл».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: