Зведення штабу ООС 23 грудня: 9 обстрілів, втрат немає

Читать на русском
За минулу добу на Донбасі бойовики дев'ять разів порушили режим припинення вогню, українські військовослужбовці не постраждали.

За минулу добу на Донбасі бойовики дев'ять разів порушили режим припинення вогню, українські військовослужбовці не постраждали.

Про це повідомили в пресцентрі штабу операції Об'єднаних сил.

«За минулу добу, 22 грудня, в районі проведення операції Об'єднаних сил було зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню близько трьох населених пунктів. Бойових втрат або поранень серед наших захисників не зафіксовано», - йдеться в повідомленні на офіційній сторінці штабу ООС у Facebook в середу вранці.

«Підтримка» Донбасу від Путіна: як зміниться ситуація в ОРДЛО найближчим часомЕксперт вважає, що такими заявами Кремль подає сигнал про нарощування військової присутності на Донбасі.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід найманці знову використовували заборонене озброєння і застосували проти українських захисників неподалік Водяного, що на Приазов'ї, артилерійські системи 122-го калібру. На цьому ж напрямку ворог ще декілька разів відкривав вогонь, але вже з гранатометів різних систем і зробив дистанційне мінування місцевості мінами ПОМ-2 в кількості 8 одиниць за допомогою ПКМ-1.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Північ неподалік від Луганського і Південного найманці застосували міномети 120-го і 82-го калібру, а біля Південного - відкривали вогонь ще й з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

«З початку поточної доби, 23 грудня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано. По всій лінії розмежування спостерігається тиша», - підсумували в штабі ООС.

Раніше США в ОБСЄ звинуватили РФ у затягуванні війни на Донбасі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: