США запровадили нові санкції проти Кадирова та його оточення

Читать на русском
Міністерство фінансів Сполучених Штатів запровадило нові санкції проти глави Чеченської республіки РФ Рамзана Кадирова, а також проти його найближчого оточення.
Фото з відкритих джерел

Міністерство фінансів Сполучених Штатів запровадило нові санкції проти глави Чеченської республіки РФ Рамзана Кадирова, а також проти його найближчого оточення.

Відповідне повідомлення розміщене на сайті американського мінфіну.

У ньому зазначається, що санкції проти Кадирова запроваджуються через причетність його організації до вбивства Бориса Немцова, викрадень, катувань та вбивств представників ЛГБТ-спільноти Чеченської республіки, громадських активістів та незалежних журналістів, а також «інших серйозних порушень прав людини».

Крім Кадирова, у списку санкцій опинилися шість компаній, які продовжують забезпечувати прибуток чеченського лідера.

Це, зокрема, організація «Абсолютний чемпіонат Ахмат», клуб змішаних єдиноборств «Ахмат», ФК «Ахмат Грозний», Фонд Ахмата Кадирова, ТОВ «Мегастройинвест», ТОВ «Чеченские минеральные воды».

До санкційного переліку також потрапили п’ятеро фізичних осіб, у тому числі заступник прем’єр-міністра Чечні, кілька спецпредставників Кадирова, його персональний радник з питань безпеки та тренер з верхової їзди.

Нагадаємо, у липні цього року Сполучені Штати Америки запровадили санкції проти лідера Чечні Рамзана Кадирова і його сім'ї. Санкції ввели за «грубі порушення прав людини в Чеченській республіці».

Також ми писали, що міністерство фінансів Сполучених Штатів запровадило санкції проти російського Центрального науково-дослідницького інституту хімії та механіки через розробку та поширення вірусного програмного забезпечення Triton.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: