Україна ініціює нові санкції проти РФ через приватизацію винзаводу «Масандра»

Читать на русском
Україна ініціюватиме введення нових міжнародних санкцій проти Росії через присвоєння та продаж винзаводу Масандра в окупованому Криму. Також Київ буде вводити національні санкції.
Фото: прес-служба КМДА

Україна ініціюватиме запровадження нових міжнародних санкцій проти Росії через присвоєння та продаж винзаводу «Масандра» в окупованому Криму. Також Київ буде вводити національні санкції.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства реінтеграції.

Зазначається, що так званий «аукціон» з продажу винзаводу відбувся в понеділок, 14 грудня. Його продали за майже 73 млн доларів. Придбала завод дочірня компанія банку «Росія».

До причетних осіб незаконного аукціону, Україна ініціюватиме національні санкції, судове переслідування, в тому числі в міжнародних судах та звертатиметься до міжнародних партнерів про внесення винних у санкційні списки і посилення санкцій.

«Всі наявні у відкритих джерелах документи (протоколи, заявки, біографії керівництва так званого міністерства в Криму, яке організувало це) вже у нас. Санкційний пакет вже готується», – заявив Олексій Рєзніков.

Нагадаємо, Верховна рада планує створити спеціальний орган влади, який відповідатиме за дотриманням санкцій проти Росії.

Зазначимо, нещодавно США запровадили санкції проти трьох російських компаній.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: