ЄС готує санкції проти Росії та Китаю через фейки

Читать на русском
Єврокомісія планує запропонувати, аби ЄС вперше запровадив санкції проти Росії та Китаю через поширення фейків.

Єврокомісія планує запропонувати, аби ЄС вперше запровадив санкції проти Росії та Китаю через поширення фейків.

З початку моніторингу було зафіксовано понад 10 000 фактів прокремлівської дезінформації. Про це пише Радіо Свобода з посиланням на проєкт документу, який є в розпорядженні редакції.

Єврокомісія має намір наступного тижня представити План дій європейської демократії. У ньому йдеться, що Євросоюз має більш системно використовувати весь спектр інструментів у боротьбі з іноземним втручанням.

«Можливі способи реалізації цього варіюються від публічного виявлення часто використовуваних методів (щоб зробити їх непридатними для експлуатації) до накладення санкцій після повторних порушень», - йдеться в документі.

Також в ньому сказано, що дезінформація може стати зброєю, і певні треті країни, зокрема, Росія і Китай, раніше брали участь у поширенні фейків про COVID-19 в Євросоюзі та в усьому світі, щоб «поліпшити свій власний імідж».

У Плані дій також є інформація про те, що оперативна група East StratCom на сьогодні виявила понад 500 прикладів російської дезінформації про COVID-19 в цьому році і понад 10 000 прикладів фейків Кремля з початку моніторингу у 2015 році.

Також пропонується посилити правила ЄС для онлайн-платформ, які можуть використовувати для поширення фейків.

Раніше Європейський парламент прийняв термінову резолюцію щодо ситуації в Білорусі, яка пов'язана з порушенням в країні прав людини і вбивством активіста Романа Бондаренка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: