На боці «ДНР» воювали 10 чеських найманців – ЗМІ

Читать на русском
Чеські сили безпеки розслідують кілька випадків участі громадян Чехії в збройному конфлікті на сході України на боці сепаратистів.

Чеські сили безпеки розслідують кілька випадків участі громадян Чехії в збройному конфлікті на сході України на боці сепаратистів.

Про це повідомив посол України в Чеській республіці Євген Перебийніс, опублікувавши відповідне розслідування чеських ЗМІ, інформує «Слово і Діло».

«Журнал Респект досліджує тему чеських найманців, які воюють на боці Росії на Донбасі. За даними журналіста, правоохоронці розслідують понад 10 випадків. Зараз одному бойовику пред'явлено звинувачення за статтею «підготовка теракту». 2 - раніше були знищені українськими військовими», - написав посол у своєму Twitter.

За даними ЗМІ, правоохоронці вийшли на чехів, які могли воювати в ОРДЛО, через соціальні мережі: користувач Facebook під псевдонімом Gardist Dnr опублікував у себе на сторінці фото у військовій формі і зі зброєю. Зараз ці фото видалені.

Раніше повідомлялося, що в зоні бойових дій на сході України на боці незаконних збройних формувань воюють приблизно 5-10 чехів.

Нагадаємо, Чехія висловила безсумнівну підтримку цілісності і незалежності України, а також її прагненню до євроінтеграції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: