Стали відомі подробиці похорону Кернеса

Читать на русском
Мера Харкова Геннадія Кернеса поховають на почесній алеї одного з харківських кладовищ. Відспівування відбудеться в Благовіщенському соборі. Церемонія прощання з Кернесом пройде в ХНАТОБі.
Фото: 057.ua

Мера Харкова Геннадія Кернеса поховають на почесній алеї одного з харківських кладовищ. Також з ним організовують публічну церемонію прощання для містян.

Про це повідомив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов в четвер, 17 грудня, передає «Суспільне».

Помер мер Харкова Кернес: чи будуть дострокові вибори міського головиЗаконодавство передбачає, що в разі дострокового припинення повноважень міського голови парламент має укластися в термін, щоби призначити нові вибори.

За його словами, точна дата похорону ще не визначена.

«Зараз я не можу назвати точної дати, коли ми організуємо поховання. Але, очевидно, це вівторок, середа, максимум четвер наступного тижня», - сказав він.

Кернеса поховають на почесній алеї видатних харків'ян.

«Він буде похований на почесній алеї. Там, де видатні харків'яни поховані, рішення ухвалили разом з сім'єю», - зазначив Терехов однак не уточнив, про яке саме кладовище в Харкові йде мова.

Відспівування Кернеса проведуть в Благовіщенському соборі. А в будівлі оперного театру (ХНАТОБі) відбудеться прощання, яке триватиме близько чотирьох годин.

При цьому вже сьогодні в будівлі мерії обладнали місце, куди харків'яни можуть принести квіти в пам'ять про градоначальника.

Нагадаємо, 17 грудня стало відомо, що мер Харкова Геннадій Кернес помер в німецькій клініці «Шаріте». Там він перебував на лікуванні з вересня. Кернес лікувався від коронавірусу, а також від ускладнень хвороби.

На минулому тижні у Кернеса відмовила друга нирка.

На місцевих виборах у жовтні Кернес переміг з понад 60% голосів. Однак перша сесія нового складу міської ради Харкова відбулася без нього.

У Харкові через смерть Кернеса оголосили триденну жалобу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: