Жорсткий карантин у Британії може затягнутися на місяці

Читать на русском
Новий жорсткий карантин, який був впроваджений у Великобританії з 19 грудня для понад 16 млн жителів, може тривати кілька місяців, поки з'явиться можливість вакцинувати значну частину населення.

Новий жорсткий карантин, який був впроваджений у Великобританії з 19 грудня для понад 16 млн жителів, може тривати кілька місяців, поки з'явиться можливість вакцинувати значну частину населення.

Про це заявив британський міністр охорони здоров'я Метт Хенкок, повідомляє The Guardian.

«Важливо, щоб люди не просто дотримувалися нових обмежень, а щоб кожен в зоні 4 рівня (з жорстким карантином) поводився так, ніби саме він є носієм вірусу, аби не допустити зараження інших», - сказав міністр.

Угода між Україною та Великою Британією: які можливості відкриває співпрацяЕксперт переконаний, що з часом домовленості між країнами можуть поглибитися й такий союз допоможе Україні протистояти російській агресії.

Він зазначив, що через більшу заразність нового виявленого штаму потрібно значно більше обережності, аніж раніше.

«Ми це знаємо, тому що в листопаді в тих районах в Кенті, де цей штам почав поширюватися, кількість заражень продовжувала зростати, тоді як в інших частинах країни листопадовий локдаун виявився дуже ефективним», - зазначив Хенкок.

Він додав, що утримати епідемію під контролем з новим штамом буде дуже складно і це буде напевно головним викликом для країни в найближчі кілька місяців.

Нагадаємо, напередодні прем'єр Великобританії Борис Джонсон оголосив про введення локдауна для частини країни та скасування обіцяних послаблень на Різдво у зв'язку з виявленням нового штаму коронавірусу, який на 70% заразніше, ніж звичайний.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: