ЄБРР надасть Україні майже півмільярда євро кредиту на ремонт доріг

Читать на русском
Європейський банк реконструкції та розвитку надасть Україні кредит на 450 мільйонів євро на капітальний ремонт траси Київ – Одеса та будівництво північної об’їзної дороги біля Львова.
Фото з відкритих джерел

Європейський банк реконструкції та розвитку надасть Україні кредит на 450 мільйонів євро на капітальний ремонт траси Київ – Одеса та будівництво північної об’їзної дороги біля Львова.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури.

Зазначається, що очільник відомства Владислав Криклій вже підписав угоду про виділення коштів з ЄБРР. Їх виділять в рамках проєкту «Розвиток трансєвропейської транпортної мережі (Україна – дорожні коридори)».

«Реалізація цього проєкту дозволить не лише покращити стан автошляхів за маршрутами міжнародних транспортних коридорів, а й підвищити безпеку дорожнього руху на дорогах, що сполучають Україну з ЄС та Київ із Чорним морем», — заявив Владислав Криклій.

У Мінінфраструктури зазначають, що загалом на проєкт «Розвиток трансєвропейської транспортної мережі» витратять 900 млн євро. Окрім кредиту ЄБРР, другу половину суму для нього виділить Європейський інвестиційний банк.

Проєкт передбачає капітальний ремонт 5 ділянок автошляху М-05 Київ — Одеса в Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях, а також будівництво північного обходу Львова.

Нагадаємо, раніше ЄБРР оцінив вплив коронавірусу на економіку України.

Також ми писали, що Зеленський та очільник ЄБРР обговорили запуск антикорупційної програми в «Укравтодорі».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: