ЄБРР і «Укрзалізниця» підписали меморандум про початок процедури IPO компанії

Читать на русском
Угоду про початок співпраці з підготовки Укрзалізниці до первинного публічного розміщення акцій підписали Мінінфраструктури та ЄБРР.

Угоду про початок співпраці з підготовки «Укрзалізниці» до первинного публічного розміщення акцій підписали Мінінфраструктури та ЄБРР.

Як повідомив глава правління АТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов в Facebook, крім нього угоду про початок IPO компанії підписали міністр інфраструктури Владислав Криклій і директор ЄБРР в країнах Східної Європи і Кавказу Маттео Патроне.

«Сьогодні ми відкрили нову сторінку в історії «Укрзалізниці». Міністерство інфраструктури України, ЄБРР та «Укрзалізниця» підписали угоду про початок процедури IPO компанії. Це не тільки про приватизацію, про підвищення ефективності, поліпшення роботи компанії, підвищення рівня прозорості, викорінення корупції», - написав Кравцов.

За його словами, завдяки IPO планується залучити кілька мільярдів доларів протягом наступних 2-3 років і вивести «Укрзалізницю» на перші місця серед транспортних компаній світу.

«Старт IPO для нас - це визнання результатів роботи. І дуже показово, що ми стали першою державною компанією України, яка зробила реальні кроки до публічного розміщення акцій», - підкреслив голова правління.

Кравцов також зазначив, що з аутсайдерів у багатьох процесах у країні «Укрзалізниця» стала авангардом реформ і трансформацій.

Минулого року Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) і «Укрзалізниця» пописали довгострокову кредитну угоду про виділення банком 150 млн доларів на придбання нових вантажних піввагонів.

Нагадаємо, інвестиції ЄБРР в Україну перевищили 1 мільярд доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: