Інвестиції ЄБРР в Україну перевищили 1 мільярд доларів

Читать на русском
Європейський банк реконструкції і розвитку має намір збільшувати інвестиції в українську економіку до кінця поточного року.

Європейський банк реконструкції і розвитку має намір збільшувати інвестиції в українську економіку до кінця поточного року.

Про це сказав віцепрезидент ЄБРР Алан Пію, повідомляє Інтерфакс-Україна в четвер, 19 вересня.

«Цього тижня, за випадковим збігом, наші інвестиції в країну перевищили 1 млрд дол. в 2019 році... І до кінця року ми збираємося інвестувати ще більше, - сказав він на зустрічі з журналістами. - Цього, мабуть, недостатньо, але це, вочевидь, не незначна сума інвестицій в країну».

Пію також додав, що протягом цього року побував в Україні шість разів. Він підкреслив, що ЄБРР знає Україну «в деталях».

«Ми працюємо не тільки в Києві, але у всіх регіонах. Працюємо з містами, з українськими компаніями... Ми не ті люди, хто прилітає з Лондона або інших місць і дивиться на Україну з вікон п'ятизіркових готелів», - запевнив віце-президент ЄБРР.

Раніше президент Зеленський зустрівся з віце-президентом ЄБРР, заявивши, що Україна буде розвивати співробітництво з ЄБРР.

Нагадаємо, ЄБРР виділив 400 млн євро на проєкти в Україні.

Також ми писали, що «Нафтогаз» купить у ЄС природний газ на гроші ЄБРР.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: