Степанов уточнив подробиці трьох етапів вакцинації

Читать на русском
В Україні вакцинацію від коронавірусу проводитимуть в кілька етапів для різних груп населення.
Фото Слово і діло

В Україні вакцинацію від COVID-19 проводитимуть у кілька етапів для різних груп населення.

Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу, в четвер, 17 грудня.

Боротьба з COVID-19: чи буде доступною вакцина проти коронавірусуЕксперт вважає, із початком щеплення попит на вакцину зростатиме і є ризик, що на цьому намагатимуться заробити.

За його словами, національний план впровадження вакцинації від COVID-19 передбачає три етапи.

«Наприклад, на першому етапі, коли буде вкрай низький доступ до вакцин, тобто кількість вакцин буде не більше 10% від загальної кількості населення, планується охопити не менше 700 тисяч осіб з наступних пріоритетних груп: медичні працівники (особливо ті, які працюють в стаціонарах і надають допомогу хворим на COVID-19), це військовослужбовці ЗСУ, які беруть участь в ООС, працівники соцсфери (ті, які безпосередньо спілкуються з людьми похилого віку)», - уточнив міністр.

Також, за його словами, на першому етапі мова йтиме і про людей, які знаходяться в установах догляду та підтримки - інтернати, будинки для людей похилого віку тощо, а також персонал таких закладів.

На другому етапі планується забезпечити вакциною людей у ​​віці від 60 років, в тому числі тих, хто належить до груп ризику. Також це працівники закладів освіти, працівники структур, які забезпечують безпеку держави.

«І третій етап, це коли вже буде помірний доступ до вакцин. Це вже інші категорії людей у ​​віці від 17 до 59 років, які належать до груп медичного ризику, інші категорії населення і професійних груп, які мають більш високий ризик захворюваності на коронавірус», - додав Степанов.

Нагадаємо, раніше глава МОЗ повідомив, що в Україні безкоштовно вакцинують від COVID-19 близько 21 млн українців з груп ризику.

Також повідомлялося, що МОЗ планує вакцинувати українців в ОРДЛО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: