Марченко представив у Раді держбюджет на 2021 рік

Читать на русском
У п'ятницю, 18 вересня, міністр фінансів Сергій Марченко представив у Верховній раді держбюджет на 2021 рік.
Фото з відкритих джерел.

У п'ятницю, 18 вересня, міністр фінансів Сергій Марченко представив у Верховній раді держбюджет на 2021 рік.

Разом з проектом держбюджету в Раду подали середньострокові показники до 2023 року.

Проєкт бюджету-2021: більше витрат на Мінцифри, правоохоронців та медицинуУ проєкті держбюджету на 2021 року передбачено більше витрат на медицину, освіту й правоохоронні органи.

«Бюджет-2021 базується на програмі діяльності Кабміну і стратегічних цілях, визначених президентом. Грунтується на макроекономічному прогнозі, який уряд ухвалив у липні цього року. Цей прогноз передбачає зростання реального ВВП на 4,6% після очікуваного падіння в цьому році на 4,8%. Інфляція прогнозується на рівні 7,3%, середньорічний курс гривні до долара закладений на рівні 29,1 грн за долар», - розповів міністр.

Він також назвав пріоритет бюджету-2021: заходи для проходження коронакризи, відновлення економіки, підвищення обороноздатності і забезпечення військовослужбовців, продовження проекту Велике будівництво, розвиток залізничного транспорту, масштабна цифровізація економіки, формування фінансово заможних регіонів.

Нагадаємо, у першому читанні бюджет повинні ухвалити в жовтні (у другому – в листопаді), до того часу проєкт може істотно змінитися.

Поки ж доходи закладені на рівні 1 трлн 71 млрд грн, витрати – 1 трлн 331 млрд. Якщо вірити Кабміну, у наступному році нас чекає зростання ВВП і зміцнення гривні.

«Слово і діло» проаналізувало, на що і в якому обсязі в 2021 році планують витрачати бюджетні кошти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: