Бюджет на 2021 рік не ухвалять до Нового року – Гетьманцев

Читать на русском
Проєкт бюджету-2021 рік не встигнуть розглянути і ухвалити до 1 грудня. Про це заявив Данило Гетманцев.
Фото - ASPI news.

Проєкт бюджету України на 2021 рік не встигнуть розглянути і ухвалити до 1 грудня. Про це заявив очільник парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

«Ми, вочевидь, не вкладемося у встановлений Бюджетним кодексом строк. Це вже очевидно, на жаль. Ми повинні вибачитися перед людьми, що не дотримуємося цього строку... На жаль, ми не зможемо цього зробити, вочевидь, цього року», — пояснив нардеп «Укрінформу».

Держбюджети на 2000-2020 роки: коли ухвалювали в першому читанніДержавний бюджет на 2021 рік у першому читанні розглянуть тільки в листопаді. Це нормальна практика для українського парламенту.

За його словами, парламентарі лише на початку грудня отримають від уряду проект бюджету.

Як відомо, Верховна рада 5 листопада ухвалила у першому читанні державний бюджет-2021. Депутати підтримали за основу та в цілому постанову «Про висновки і пропозиції до проєкту закону України про державний бюджет України на 2021». «Слово і діло» пропонує подивитися, хто як голосував у сесійній залі.

Пізінше стало відомо, що Юлія Тимошенко погодилася дати голоси своєї фракції за бюджет за умови призначення Андрія Власенка на посаду глави ДПЗКУ.

Нагадаємо, торік бюджет-2020 рік ВР ухвалили 14 листопада 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: