Стало відомо, як в Україні хочуть дофінансувати медицину

Читать на русском
В Україні у 2021 році планують створити спеціальний фонд, замість COVID-фонду. З нього хочуть використовувати кошти на вакцинацію і зарплати медикам.
rada.gov.ua

В Україні у 2021 році планують створити спеціальний фонд, з якого будуть використовувати гроші на боротьбу з коронавірусом, вакцинацію та зарплати медикам.

Про це розповів спікер Верховної ради Дмитро Разумков у середу, 16 грудня в ефірі телеканалу «1+1».

Марченко прокоментував «правки Степанова» до держбюджетуГолова Міністерства фінансів пояснив, чому правки Степанова до держбюджету апріорі не могли бути враховані.

«Була велика дискусія: спочатку ми не планували створювати окремий фонд. Але вчора після нарад і консультацій з представниками депутатських фракцій, уряду прийшли до того, що додатково буде створено спеціальний фонд. Фонд не буде ковідним, як було раніше, коли гроші йшли на різні напрямки. З нового спецфонду будуть фінансуватися конкретні питання. Кошти будуть направлятися на вакцинації, боротьбу з коронавірусом, фінансову підтримку медиків», - повідомив Разумков.

Він уточнив, що гроші до спецфонду почнуть надходити, швидше за все, за результатами першого кварталу. Вони підуть, в тому числі, і на збільшення заробітних плат медиків, підкреслив Разумков.

Однак в цілому загальний бюджет нового фонду буде меншим, ніж був у Фонді боротьби з COVID-19, додав спікер

Нагадаємо, 15 грудня Рада ухвалила бюджет на 2021 рік. У МОЗ незадоволені об'ємом тих коштів, які заклали на медицину (близькл 160 млрд грн). На думку міністерства, це майже вдвічі менше реальної потреби.

Раніше Разумков заявляв, що в Україні в наступному році не буде другого COVID-фонду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: