МОЗ хоче збільшити витрати на медицину в бюджеті-2021

Читать на русском
У проекті держбюджету на 2021 рік на медицину закладено недостатньо коштів. МОЗ проситиме Верховну раду переглянути витрати.
Фото Слово і діло

У проєкті держбюджету на 2021 рік на медицину закладено недостатньо коштів. МОЗ проситиме Верховну раду переглянути витрати.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу в середу, 18 листопада.

З COVID-фонду витратили на медицину тільки 15% коштівЗ 19 млрд грн, які вже були виділені з Фонду боротьби з коронавірусом, тільки 15 відсотків направили безпосередньо в медичну галузь.

«У наступному році необхідно профінансувати медицину в тому обсязі, в якому вона потребує», - заявив глава МОЗ.

Степанов зазначив, що зараз в Раді триває бюджетний процес.

«І ті кошти, які були попередньо закладені в першому читанні, їх недостатньо. За розрахунками МОЗ. Ми сподіваємося, що депутати під час розгляду бюджету в другому читанні внесуть відповідні правки. Які дозволять профінансувати медицину на належному рівні», - зазначив він.

Він додав, що 29 років незалежності над українською медициною просто знущалися і зараз вона потребує реанімації. В першу чергу мова йде про зарплати медичних працівників.

На думку міністра, якщо в наступному році дадуть достатньо коштів на медицину, то сфера охорони здоров'я в країні вийде на новий рівень.

Нагадаємо, раніше головний санлікар Віктор Ляшко розповів, скільки коштів було виділено на медицину на весь час пандемії.

Раніше в МОЗ озвучили зарплати лікарів після підвищення у 2021 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: