Марченко прокоментував «правки Степанова» до держбюджету

Читать на русском
Голова Міністерства фінансів пояснив, чому правки Степанова до держбюджету апріорі не могли бути враховані.

В Мінфіні пояснили, чому «правки Степанова» до держбюджету не були враховані.

Про це розповів міністр Фінансів Сергій Марченко під час брифінгу після схвалення Держбюджету-2021 у понеділок, 15 грудня.

Міністр вважає, якби були схвалені «пропозиції Степанова» до бюджету, то «кошти довелося б забирати в освітян, чи пенсіонерів, а цього в уряді собі дозволити не могли».

«Разом з тим ми гарантуємо ріст заробітних плат для медиків на 30%. Ми гарантуємо те, що бюджет, у порівнянні з 2019 роком, на медицину зріс 50 мільярдів, а у порівнянні з 2020 роком - на 36 млрд. Це ми чітко гарантуємо і ми забезпечимо. І ті зобов'язання, які ми на себе взяли, щоб за результатами першого кварталу ми знайдемо можливість, переглянемо бюджет на медицину, якщо в нас для цього будуть відповідні доходні джерела», - відзначив голова Мінфіну.

Держбюджет-2021: як голосували фракції та групиГолоси за бюджет на 2021 рік не дали Опозиційна платформа, Європейська солідарність і Голос.

Також міністр пояснив, чому не може бути ніяких «правок Степанова» до бюджету.

«Міністр Степанов працює в уряді. «Правки Степанова» не можуть бути враховані апріорі тому що він член уряду та уряд проголосувавши бюджет подав його на Верховну Раду. Тому це просто політичні інсинуації. Коментувати коментарі Степанова я не хочу», - підсумував Марченко.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я України розраховувало на збільшення видатків на медицину у державному бюджеті на 2021 рік під час його розгляду парламентом у другому читанні. МОЗ у бюджетному запиті на 2021 рік запропонувало суттєве збільшення фінансування медицини — до 296 млрд грн.

МОЗ пропонувало закласти до бюджету на 2021 рік зарплату лікаря на рівні 23 тисяч гривень, медсестри - 17 тисяч, молодшого медперсоналу - 12 тисяч гривень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: