Рада продовжила закон про особливий статус ОРДЛО

Читать на русском
Рада розглянула законопроєкт щодо продовження дії закону Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей до 31 грудня 2021 року.
Фото - «Слово і діло».

У вівторк, 15 грудня, Рада розглянула законопроєкт щодо продовження дії закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей» до 31 грудня 2021 року.

«За» проголосували 304 нардепи.

Особливості місцевого самоврядування в ОРДЛО: чому дію закону знову продовжуютьЗ 2014 року формальний закон так і не почав діяти, адже окупаційні війська так і не вивели з ОРДЛО, а відтак і не провели місцеві вибори. Однак, цю норму щороку продовжують.

Як відомо, документ внесли до парламенту 7 грудня.

Торік, 12 грудня 2019 року Верховна рада, а 18 грудня президент Володимир Зеленський продовжили на рік чинний закон про особливий статус Донбасу.

«Слово і діло» раніше дізнавалося думку експерта, як суспільство сприйме законопроект про продовження статусу ОРДЛО.

Нагадаємо, закон «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» був прийнятий Радою ще у вересні 2014 року і з тих пір щорічно продовжувався.

Раніше «Слово і діло» розібралося, чому так відбувається.

Ми вже писали, що це останній пленарний тиждень парламенту цього року. Також сьогодні Верховна рада на засіданні розгляне у другому читанні законопроєкт про державний бюджет країни на 2021 рік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: