У Мінсоцполітики розповіли, скільки пенсіонерів отримали підвищення пенсій з вересня

Читать на русском
Понад 1,6 млн пенсіонерів отримали підвищення пенсій з вересня. У 2020 році уряд провів декілька етапів підвищення пенсій для різних категорій пенсіонерів.

Понад 1,6 млн пенсіонерів отримали підвищення пенсій з вересня. У 2020 році уряд провів декілька етапів підвищення пенсій для різних категорій пенсіонерів.

Про це заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна, передає урядовий портал.

«З вересня підвищення отримали пенсіонери старші за 65 років, які мають 30 (жінки) і 35 (чоловіки) років страхового стажу. Завдяки тому, що у вересні зросла мінімальна заробітна плата до 5 тисяч гривень, відповідно зросла гарантована державою мінімальна пенсійна виплата таким людям, яка становить 40% від мінімальної зарплати. Тобто, вони отримують не менше 2 тисяч гривень», - пояснила міністр.

Пенсія за вислугу років або пенсія за віком: чи вигідно робити перерахунокПерш ніж змінити вид виплат, треба враховувати, що показник середньої зарплати при нарахуванні різних пенсій не однаковий.

Вона додала, що з січня 2021 року планується ще одне підвищення для цієї категорії пенсіонерів.

«Вони будуть отримувати не менше 2400 гривень, оскільки мінімальна заробітна плата, згідно з проєктом державного бюджету на 2021 рік, зросте до 6000 гривень», - зазначила Лазебная.

За її словами, до кінця поточного року проведуть ще одне підвищення відповідно до зростання прожиткового мінімуму. Підвищення очікує тих, у кого розмір пенсії залежить від прожиткового мінімуму.

Голова Мінсоцполітики додала, що в результаті комплексної програми підвищення пенсій протягом 2020 року середня пенсія зросла до більш ніж 3400 гривень.

Раніше Кабмін оприлюднив план підвищення пенсій у 2021 році.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: