Стало відомо, хто отримає підвищення пенсії у грудні

Читать на русском
Підвищення пенсії в грудні 2020. Виплати виростуть у тих пенсіонерів, які не мають 30-35 років стажу і не отримали надбавки у вересні.
фото 112.ua

В Україні у грудні підвищаться виплати у тих пенсіонерів, які не мають 30-35 років стажу і не отримали надбавки в вересні 2020 року.

Про це повідомив радник міністра соціальної політики України Микола Шамбір, передає УНН.

Пенсія за вислугу років або пенсія за віком: чи вигідно робити перерахунокПерш ніж змінити вид виплат, треба враховувати, що показник середньої зарплати при нарахуванні різних пенсій не однаковий.

За його словами, підвищення очікує тих, у кого розмір пенсії залежить від прожиткового мінімуму. У грудні він підвищиться до 1769 гривень.

«У грудні підвищення прожиткового мінімуму з 1712 до 1769 грн і, відповідно, та категорія, яка підвищення отримала в вересні-місяці, вона не підпадає під це підвищення в грудні, тому що це ті, хто має менший стаж», - сказав він.

Шамбір уточнив, що якщо у пенсіонера є надбавка, то її розмір також підвищать.

«І якщо, наприклад, учасник бойових дій має надбавку до пенсії в розмірі 25% прожиткового мінімуму, то таке ж відповідне підвищення він отримає з грудня-місяця, тобто, на 25% зросте», - скащал він.

При цьому Шамбір додав, що рости буде і максимальна пенсія, бо максимальна пенсія - це 10 прожиткових мінімумів.

«Тобто, відповідно, з грудня-місяця вона також зросте», - додав Шамбір.

За його словами, розмір максимальної пенсії становить 17 200 гривень, і отримують її кілька тисяч осіб. Для цього потрібно мати зарплату на рівні 15 мінімальних заробітних плат - приблизно 75 тисяч гривень і стаж в 35 років.

Нагадаємо, у вересні цього року понад 1,6 млн пенсіонерів, хто має страховий стаж 30-35 років, отримали підвищення пенсій.

«Слово і діло» вивчало, як в Кабміні збираються запускати накопичувальну пенсійну систему.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: