Тисячі поляків продовжують протестувати проти заборони абортів

Читать на русском
У Польщі продовжуються масштабні протести проти рішення Конституційного суду, яке забороняє медичне переривання вагітності у всіх випадках, окрім згвалтування або ж небезпеки для здоров’я матері.
Фото: АР

У багатьох містах Польщі продовжуються масштабні протести проти рішення Конституційного суду, яке забороняє медичне переривання вагітності у всіх випадках, окрім згвалтування або ж небезпеки для здоров’я матері.

Про це повідомляє АР.

Зазначається, що тисячі людей продовжують виходити на мирні протести у Варшаві, Гданську, Познані, Катовіце та інших містах.

Демонстранти звинувачують уряд Матеуша Моравецького, правлячу партію «Право та справедливість» та Римсько-католицьку церкву в обмеженні власних свобод. Дехто з них вимагає відставки уряду.

Частина роботодавців оголосили про початок страйку та зупинили роботу задля того, щоб їхні працівники могли взяти участь у протестах.

Польські правоохоронці закликають мітингарів утримуватися від насильства та порушень законодавства.

«Поліція діятиме рішуче. Метою поліції є забезпечення громадського порядку та безпеки та усіх громадян», - повідомили у польському МВС.

Нагадаємо, у п’ятницю тисячі польських жінок вийшли на акції протесту проти постанови Конституційного суду країни про заборону більшості абортів.

Також ми писали, що Польща з 24 жовтня перебуватиме в «червоній зоні» через нові спалахи коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: