НАБУ повідомило ексдиректору конструкторського бюро про нову підозру

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку повідомили про підозру колишньому керівнику конструкторського бюро, який перешкоджав своєму затриманню.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про нову підозру колишньому генеральному директору державного підприємства «Конструкторське бюро «Артилерійське озброєння» Вадиму Штепенку, якого вже обвинувачують у зловживанні службовим становищем.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили співрозмовники в НАБУ і САП.

За їхніми словами, у листопаді 2019 року детективи НАБУ намагалися затримати Штепенка на підставі ухвали суду про затримання з метою приводу для розгляду запобіжного заходу. Тоді ексгендиректор КБ «Артилерійське озброєння» перебував у розшуку. Втім, під час спроби затримання Штепенко нібито чинив опір детективам, за що й одержав підозру за частиною 2 статті 342 Кримінального кодексу України (опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків).

Також, за інформацією «Слово і діло», Штепенку вже обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов`язання. На нього також поклали такі обов'язки: не відлучатися з Херсону без дозволу, повідомляти про зміну свого проживання, а також прибувати за кожною вимогою.

Нагадаємо, Штепенка вже обвинувачують у зловживанні службовим становищем. За версією слідства, в 2015-2016 роках КБ «Артилерійське озброєння» закупило трансформатор за завищеними цінами. Як вказується, ДП уклало контракт на поставку трансформатору і шаф з ТОВ «Компанія Пром-Технологія» на загальну суму 1,89 млн грн. Однак, як встановило слідство, КБ «Артилерійське озброєння» придбало в комерційної фірми трансформатор вартістю 1,45 млн грн, коли його фактична вартість становила 115,6 тис. грн. Вказана ціна підтверджена висновком експертизи.

Раніше суд відмовив поліції в обранні запобіжного заходу Штепенку, оскільки справа підслідна НАБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: