НАБУ завершило слідство у справі екскерівника державного лісгоспцентру

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку ухвалила рішення про завершення досудового розслідування стосовно колишнього посадовця.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування кримінального провадження за підозрою колишнього тимчасового виконувача обов'язків генерального директора державного підприємства «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр» (ДП «ЛІАЦ») Ярослава Сколоти у розтраті 4,17 млн грн.

Про це йдеться в ухвалі слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 9 грудня, повідомляє «Слово і діло».

15 травня Сколоті повідомили про підозру. Пізніше в НАБУ і САП ухвалили рішення про завершення розслідування. Втім, на думку детективів, підозрюваний та його адвокат зволікають із процедурою ознайомлення з матеріалами слідства. Тому НАБУ подало до суду клопотання, в якому просило встановити Сколоті та захиснику кінцеві строки для ознайомлення з розслідуванням.

Вивчивши клопотання, суддя задовольнив його частково і дозволив підозрюваному з адвокатом ознайомлюватися з матеріалами НАБУ і САП до 6 січня. Після цього справу мають скерувати до суду.

Нагадаємо, за версією слідства, наприкінці 2016 року-початку 2017 року вказаний посадовець розтратив 4,17 млн грн коштів держпідприємства, які були отримані від продажу об'єктів нерухомості. Детективи НАБУ вважають, що 2,99 млн грн з цих розтрачених коштів підозрюваний розпорядився перерахувати комерційній компанії за відсутності правових підстав для цього. Ще близько 1 млн грн, експосадовець незаконно спрямував на виплату премій частині співробітників ДП «ЛІАЦ».

Раніше ВАКС оголосив вирок ексдиректору Ржищівського військового лісгоспу. Також НАБУ завершило слідство у справі підкупу детектива директором лісгоспу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: