НАБУ завершило слідство у справі підкупу детектива директором лісгоспу

Читать на русском
Національне бюро завершило досудове слідство у справі за підозрою колишнього керівника державного лісового господарства.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили досудове розслідування у справі за підозрою колишнього директора державного підприємства «Гутянське лісове господарство» Віктора Сиси у підкупі детектива.

Про це повідомляє пресслужба САП.

«Прокурорами САП та детективами НАБУ завершено досудове розслідування стосовно директора одного з державних підприємств, розташованих на території Харківської області, підозрюваного в пропозиції та наданні 100 тисяч доларів неправомірної вигоди старшому детективу Національного бюро», – інформують у прокуратурі.

Слідством встановлено, що вказані грошові кошти директор підприємства пропонував детективу за вирішення питання про закриття кримінального провадження. Вказана справа стосується протиправного відчуження значних обсягів деревини, що належала держпідприємству, а також щодо продажу лісоматеріалів за заниженими цінами на користь підконтрольним Сисі приватним компаніям. Цю справу розслідують детективи НАБУ.

Нагадаємо, 30 жовтня Сису затримали за підозрою у пропозиції хабара детективу НАБУ. Пізніше Сису взяли під варту з альтернативою застави. Ці гроші за нього внесли і підозрюваний вийшов із СІЗО. Після чого на Сису поклали низку обов'язків: не відлучатися з місця проживання без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватись від спілкування зі свідками; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет. Пізніше суд зняв браслет.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: