Суд не зменшив заставу підозрюваному НАБУ ексдиректору лісгоспу

Читать на русском
Адвокат колишнього керівника державного лісгоспу просив суд майже в 30 разів зменшити визначений судом розмір застави.
Віктор Сиса

Суд залишив без змін розмір застави у майже 5 млн грн, яка була визначена альтернативою арешту колишньому директору державного Гутянського лісового господарства Віктору Сисі.

Таке рішення 27 березня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і діло».

Адвокат Сиси просив суд зменшити майже в 30 разів розмір застави його клієнта – з 4,99 млн грн до 168 160 грн. В обґрунтування клопотання він вказував, що зменшилися ризики перешкоджання слідство. За його словами, з моменту застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді застави минув значний час та мала місце значна зміна обставин кримінального провадження, ризики, які існували на дату його застосування, втратили свою актуальність.

Вивчивши клопотання, суддя залишив його без задоволення.

Як відомо, Сису затримали за підозрою у пропозиції хабара детективу НАБУ. За версією слідства, він пропонував ці гроші за вирішення питання про закриття кримінального провадження щодо протиправного відчуження значних обсягів деревини Гутянським лісгоспом. Цю справу НАБУ теж розслідує.

Пізніше Сису взяли під варту з альтернативою застави. Ці гроші за нього внесли і підозрюваний вийшов із СІЗО. Після чого на Сису поклали низку обов'язків: не відлучатися з місця проживання без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватись від спілкування зі свідками; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет. Пізніше суд зняв браслет.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: