Верховний суд США відхилив позов Трампа щодо виборів у Пенсильванії

Читать на русском
Верховний суд Сполучених Штатів відхилив позов передвиборчого штабу Дональда Трампа, який вимагав заблокувати процес визначення переможця президентських виборів у штаті Пенсільванія.
Фото з відкритих джерел

Верховний суд Сполучених Штатів відхилив позов передвиборчого штабу Дональда Трампа, який вимагав заблокувати процес визначення переможця президентських виборів у штаті Пенсільванія.

Про це повідомляє CNN.

«Верховний суд США відхилив прохання республіканців від Пенсильванії заблокувати процес сертифікації результатів виборів у Співдружності, завдавши майже фатального удару по зусиллях Республіканської партії, які й так мали низькі шанси, щодо визнання недійсною перемоги обраного президента Джо Байдена», - йдеться у повідомленні.

У ньому також зазначено, що позов був поданий групою представників Республіканської партії США, в тому числі конгресменом Майклом Келлі. Позов республіканців Пенсільванії був першим такого роду зверненням, що дійшли до Верховного суду.

В свою чергу, у штабі Трампа вже заявили, що влада Джорджії, Мічигану, Пенсільванії та Вісконсину «підірвали віру» в чесність виборів у США, поставили під сумнів підсумки голосування, а також порушили конституцію країни.

Нагадаємо, кандидат на пост президента Сполучених Штатів від Демократичної партії Джо Байден переміг на президентських виборах в США. Він набрав 306 голосів виборників з необхідних для перемоги 270. Демократ вже сформував свою адміністрацію.

Водночас, його конкурент, чинний президент США, республіканець Дональд Трамп звинуватив Байдена та ЗМІ у фальсифікації результатів виборів. Однак, після низки відхилених судових позовів команди Трампа щодо порушень виборчого процесу, в його адміністрації таки погодилися розпочати процес передачі влади Джо Байдену.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: