Суд відхилив позов Трампа щодо оскарження виборів у Вісконсині

Читать на русском
Верховний суд американського штату Вісконсин відхилив позов чинного президента США Дональда Трампа, який намагався скасувати перемогу Джо Байдена на президентських виборах 3 листопада.
Фото з відкритих джерел

Верховний суд американського штату Вісконсин відхилив позов чинного президента США Дональда Трампа, який намагався скасувати перемогу Джо Байдена на президентських виборах 3 листопада.

Про це повідомляє АР.

Зазначається, що судді мотивували своє рішення необхідністю розгляду справи у нижчій інстанції, оскільки штаб Трампа подав позов безпосередньо до Верховного суду, оминаючи окружний та адміністративний суди.

В суді команда чинного очільника США намагалася анулювати близько 221 тисячі голосів, які були віддані за Джо Байдена у двох округах штату - їх Байден ніби-то отримав завдяки масовим фальсифікаціям на виборах.

Адвокат Трамп Джим Трупіс заявив, що 45-й президент США не планує здаватися і подасть позов до окружного суду, який «дуже скоро» повернеться до Верховного суду.

Повідомляється, що позов у Вісконсині був однією із останніх надій чинного президента залишитися при владі: усі його позови в інших штатах були відхилені раніше.

Нагадаємо, кандидат на пост президента Сполучених Штатів від Демократичної партії Джо Байден переміг на президентських виборах в США. Він набрав 306 голосів виборників з необхідних для перемоги 270. Демократ вже сформував свою адміністрацію.

Водночас, його конкурент, чинний президент США, республіканець Дональд Трамп звинуватив Байдена та ЗМІ у фальсифікації результатів виборів. Однак, після низки відхилених судових позовів команди Трампа щодо порушень виборчого процесу, в його адміністрації таки погодилися розпочати процес передачі влади Джо Байдену.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: