Трамп підтримав позов Техасу щодо оскарження результатів виборів

Читать на русском
Дональд Трамп планує продовжувати боротьбу за перемогу на президентських виборах: очільник США втрутиться у позов, який подав прокурор штату Техас для того, щоб оскаржити перемогу Джо Байдена.
Фото з відкритих джерел

Чинний президент Сполучених Штатів Дональд Трамп планує продовжувати боротьбу за перемогу на президентських виборах: очільник США втрутиться у позов, який подав прокурор штату Техас для того, щоб оскаржити перемогу Джо Байдена.

Про це повідомляє «Голос Америки».

За словами Трампа, щонайменше в чотирьох штатах відбулися масові фальсифікації, чому є «безліч доказів».

Він пообіцяв найближчим часом «врятувати країну» і в черговий раз заявив про те, що отримані його штабом дані свідчать, що він «не міг програти» демократу Джо Байдену.

Зазначимо, що 8 грудня генпрокурор штату Техас Кен Пакстон звернувся у Верховний суд США з проханням визнати недійсними підсумки виборів у чотирьох штатах, де перемогу отримав кандидат у президенти від демократів Джо Байден.

Позов стосувався оскарження виборів у Джорджії, Мічигані, Пенсільванії і Вісконсині.

Згодом позов підтримали прокурори штатів Алабама, Арканзас, Флорида, Індіана, Канзас, Луїзіана, Міссісіпі, Міссурі, Монтана, Небраска, Оклахома, Південна Кароліна, Північна Дакота, Південна Дакота, Теннессі, Юта і Західна Вірджинія.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Верховний суд Сполучених Штатів відхилив позов передвиборчого штабу Дональда Трампа, який вимагав заблокувати процес визначення переможця президентських виборів у штаті Пенсільванія.

Також ми писали, що Верховний суд американського штату Вісконсин відхилив позов чинного президента США Дональда Трампа, який намагався скасувати перемогу Джо Байдена на президентських виборах 3 листопада.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: