Українська кіноіндустрія отримає нові можливості в Канаді

Читать на русском
Канада ратифікувала угоду про спільне аудіовізуальне виробництво з Україною. Це відкриє нові можливості для української кіноіндустрії.
фото з відкритих джерел

Уряд Канади завершив внутрішньодержавні процедури, необхідні для набрання чинності Угодою про спільне виробництво аудіовізуальних творів з Україною.

Про це повідомив посол України в Канаді Андрій Шевченко в Facebook в суботу, 12 грудня.

Україна обрала фільм-претендент на «Оскар»Антиутопічну драму Атлантида режисера Валентина Васяновича обрали для номінації на премію Оскар від України. Про це повідомляє Український оскарівський комітет.

За його словами, це дозволить відкрити нові можливості для українських працівників кіноіндустрії.

«Канада ратифікувала угоду про спільне виробництво аудіовізуальних творів з Україною. Чекаємо українсько-канадський «Оскар»», - написав Шевченко.

Як уточнило посольство України в Канаді, за умови спільного виробництва угода дозволить українським продюсерам претендувати в Канаді на бюджетну підтримку, податкові пільги і знижки при дистрибуції. Схожі преференції угода передбачає і для канадських авторів картин, які будуть знімати в Україні.

Відзначимо, документ був підписаний під час візиту президента Володимира Зеленського до Торонто в минулому році. Верховна рада ратифікувала його у вересні 2020-го.

Угода набуде чинності 1 січня 2021 року.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський підписав закон про підтримку кіновиробництва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: