Україна обрала фільм-претендент на «Оскар»

Читать на русском
Антиутопічну драму Атлантида режисера Валентина Васяновича обрали для номінації на премію Оскар від України. Про це повідомляє Український оскарівський комітет.
Фото - 24 Канал.

Антиутопічну драму «Атлантида» режисера Валентина Васяновича обрали для номінації на премію «Оскар» від України. Про це повідомляє Український оскарівський комітет.

До національного відбору у категорії «Міжнародний повнометражний фільм» від України також потрапили комедія «Мої думки тихі» режисера Антоніо Лукича і документальний фільм «Земля блакитна, як апельсин» Ірини Цілик.

Олександр ТкаченкоМіністр культури та інформаційної політики України
Ткаченко пообіцяв ініціювати додаткове фінансування для підтримки креативних індустрійСказано 7 травня 2020 р.Статус обіцянки: Виконано

Переможцем стала «Атлантида», яка у 2019 році була номінантом на 76 Венеціанському кінофестивалі.

Події фільму розгортаються у 2025 році. За сюжетом стрічки солдат-ветеран Сергій застряє у непридатній для життя Східній Україні. Він страждає посттравматичним стресовим розладом і не може адаптуватися до нового життя. Незабаром солдат з групою волонтерів починає проводити ексгумацію тіл жертв війни. Це допомагає йому впоратися із своїм стресом і зустріти любов.

У широкий український прокат стрічка вийде 5 листопада.

93-тя церемонія вручення премії «Оскар» за досягнення у галузі кінематографу 2020 року відбудеться 25 квітня 2021 у Лос-Анджелесі.

Нагадаємо, торік фільм про Україну увійшов у шорт-лист премії американської кіноакадемії «Оскар». Стрічка мала назву «Віддалений гавкіт собак» (The Distant Barking of Dogs) і розповідала про 10-річного хлопчика, що живе на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: