Австралія зупинила виробництво власної COVID-вакцини

Читать на русском
Влада Австралії вирішила зупинити виробництво вакцини від коронавірусу.
Про це оголосив прем'єр-міністр Скотт Моррісон, пише The New Daily.
Фото: Reuters

Влада Австралії вирішила зупинити виробництво вакцини від коронавірусу.

Про це оголосив прем'єр-міністр Скотт Моррісон, пише The New Daily.

«Вакцина Університету Квінсленда не зможе працювати. Ґрунтуючись на наукових рекомендаціях, вона більше не буде розглядатися як частина плану з вакцинації Австралії», – розповів він.

Розробники вакцини пояснили, що на першій фазі випробування препарату, в якому взяли участь 216 осіб, було виявлено, що, незважаючи на відсутність серйозних побічних ефектів, що склалися після вакцинації випробовуваних, антитіла заважають діагностиці ВІЛ і призводять до хибнопозитивних результатів деяких тестів на ВІЛ.

З огляду на отримані результати, CSL (виробник вакцин – ред.) заявила, що спільно з австралійським урядом прийняла рішення припинити випробування вакцини на другому і третьому етапах. При цьому австралійська вакцина ще може бути доопрацьована, але на це може знадобитися ще рік.

Поки ж Австралія планує провести додаткові 20 млн доз вакцини, розробленої англо-шведською компанією AstraZeneca, на додаток до 33,8 млн. Уряд також має намір забезпечити додаткові 11 млн доз вакцин Novavax – до 51 млн.

Нагадаємо, «Слово і діло» розібралося, скільки доз вакцини від коронавірусу і який препарат планують закуповувати країни.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: