Хакери викрали дані щодо вакцини Pfizer/BioNTech

Читать на русском
Хакери, які атакували Європейське агентство з лікарських засобів (EMA), отримали доступ до деяких документів по вакцині від коронавірусу компаній BioNTech і Pfizer.
Фото: Reuters

Хакери, які атакували Європейське агентство з лікарських засобів (EMA), отримали доступ до деяких документів по вакцині від коронавірусу компаній BioNTech і Pfizer.

Про це повідомила BioNTech на своєму сайті.

Агентство займається оцінкою ліків, зокрема, сертифікацією вакцин. Зараз досліджуються вакцини від коронавірусу. Виробники вакцин Moderna і Pfizer очікують схвалення EMA.

Зазначається, що в ході кібератаки, яка сталася у середу, зловмисники отримали доступ до деяких даних по реєстрації вакцини BNT162b2 від COVID-19, розробленої компаніями BioNTech і Pfizer. Ці нормативні документи зберігалися на сервері EMA.

Після кібератаки агентство запевнило компанію BioNTech, що інцидент не вплине на терміни реєстрації її вакцини.

Очікується, що відомство прийме рішення щодо затвердження вакцини для загального користування до кінця грудня.

Схвалення вакцини агентством EMA необхідне для початку програми вакцинації. Це дасть змогу застосовувати препарати на ринку країн Євросоюзу.

Нагадаємо, раніше хакери з КНДР атакували комп'ютерні системи британської фармацевтичної компанії AstraZeneca, розробника вакцини від COVID-19. Однак спроба не мала успіху.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: