Moderna заявила про 100% ефективність своєї вакцини проти важкої форми COVID

Читать на русском
Вакцина американської компанії Moderna показала ефективність в 100 відсотків проти важкої форми захворювання на коронавірус. Компанія починає реєстрацію вакцини.
Фото: thepage.ua

Вакцина американської компанії Moderna при первинному аналізі виявилася ефективною в 94% випадків, а у випадках важкої форми захворювання на коронавірус – в 100%. Компанія починає реєстрацію вакцини в США.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Moderna в понеділок, 30 листопада.

Боротьба з COVID-19: чи врятує вакцинація від пандеміїЕфективність вакцинації можна буде оцінити після того, як її проведуть у США, вважає експерт.

Як повідомляється, всього у випробуваннях брали участь понад 30 тисяч осіб.

З них на COVID-19 захворіли 196 осіб – це 185 добровольців, які отримали плацебо, і 11 осіб, які отримали вакцину. В цьому випадку, зазначають розробники, ефективність вакцини склала 94,1%.

Серед учасників випробувань 30 осіб захворіли на COVID-19 в тяжкій формі – це люди, які отримали плацебо замість вакцини. З тих, хто отримав вакцину, ніхто у важкій формі не хворів, що свідчить про 100-відсоткову ефективність вакцини в таких випадках, підсумували в Moderna.

Також повідомляється, що «в дослідженні була зафіксована одна смерть, пов'язана з COVID-19, яка сталася в групі плацебо».

У компанії додали, що подають документи на реєстрацію вакцини в США.

Нагадаємо, 16 листопада Moderna повідомила, що в ході третьої стадії випробувань її вакцина показала ефективність в 94,5%.

У листопаді компанії Pfizer і BioNTech заявили, що їх вакцина показала 95% ефективність за підсумками третьої фази досліджень.

Компанія AstraZeneca (розробка з Оксфордським університетом) оцінила ефективність своєї вакцини в 70%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: