Держстат назвав ціни на електроенергію для населення і промисловості

Читать на русском
Середня ціна електроенергії для побутових споживачів у першому півріччі 2020 року склала 1,25 грн (з ПДВ) 1 кВт⋅год. Це на 1,4 відсотки вище, ніж у другому півріччі 2019 року.
Фото з відкритих джерел.

Середня ціна електроенергії для побутових споживачів у першому півріччі 2020 року склала 1,25 грн (з ПДВ) 1 кВт⋅год. Це на 1,4% вище, ніж у другому півріччі 2019 року (1,23 грн).

Як повідомляє Державна служба статистики України, згідно з даними статистичного відомства, середня ціна для непобутових споживачів склала 1,90 грн (з ПДВ) 1 кВт⋅год, що на 14,3% менше, ніж в другому півріччі 2019 року (2,22 грн).

Законопроект про «зелену» енергетику: чи зміниться тариф для населенняЗаконопроект вирішує проблему із заборгованістю на ринку відновлюваної енергетики, однак це не впливає безпосередньо на тариф для населення, вважає експерт.

При цьому споживання домогосподарств склало 17,7 млрд кВт∙год., промисловості - 32,1 млрд кВт∙год.

Раніше ми писали, що ціна електроенергії на ринку України в першому кварталі 2020 була найвищою в Європі. Про це йдеться в квартальному огляді ринків електроенергії, який підготували експерти Єврокомісії.

Крім того, експерт розповіла, як зміняться тарифи для населення в новому опалювальному сезоні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: