Санду офіційно визнали новим президентом Молдови

Читать на русском
Конституційний суд Молдови сьогодні визнав Маю Санду новообраним президентом країни - були затверджені результати виборів глави держави.

Конституційний суд Молдови сьогодні визнав Маю Санду новообраним президентом країни - були затверджені результати виборів глави держави.

Про це пише newsmaker.md.

На сьогоднішньому засіданні Конституційного суду адвокат чинного президента Ігоря Додона пропонував перенести його, оскільки по одній зі скарг немає ще остаточного рішення суду. Однак клопотання відхилили.

Водночас голова ЦВК Молдови Дорін Чіміл розповів, що майже за всіма позовами вже винесені рішення. Також він повідомив, що в Апеляційній палаті є дві скарги на те, що у Санду два громадянства.

Після двогодинної наради Конституційний суд затвердив мандат Санду. Рішення є остаточним і не підлягає оскарженню.

Нагадаємо, Санду перемогла в другому турі президентських виборів у Молдові, який відбувся 15 листопада. Вона отримала 57,75%, а чинний президент Ігор Додон - 42,25%.

Раніше чинний президент Молдови підписав закон про скорочення президентських повноважень своєї наступниці Маї Санду незадовго до її інавгурації.

Також ми писали, що Конституційний суд Молдови призупинив дію скандальних поправок до закону «Про Службу інформації та безпеки», які спрямовані на виведення спецслужби країни з-під підпорядкування новообраної президентки Маї Санду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: