Додон підписав закон про скорочення президентських повноважень

Читать на русском
Президент Молдови підписав закон про скорочення президентських повноважень своєї наступниці Майї Санду незадовго до її інавгурації.

Президент Молдови підписав закон про скорочення президентських повноважень своєї наступниці Майї Санду незадовго до її інавгурації.

З підпорядкування президенту вивели Службу інформації та безпеки Молдови, повідомляє у вівторок, 8 грудня, point.md.

Відзначається, що Додон сьогодні оприлюднив закон про перехід СІБ Молдови до підпорядкування парламенту.

Відзначимо, напередодні Конституційний суд Молдови призупинив дію цього закону до ухвалення остаточного рішення суддями. Якщо ж суд визнає цей закон неконституційним, його рішення не вплине на мандат нового голови СІБ.

Дію закону заблокував депутат PAS і соратник Санду Сергій Литвиненко. Він зазначив, що ухвалені парламентом поправки суперечать конституції Молдови.

Сьогодні Санду зажадала відставки чинного прем'єра Іона Кіку. Вона також заявила, що в іншому випадку партія «Дія і солідарність» (PAS) висуне вотум недовіри уряду.

«Якщо найближчими днями не буде відставки уряду, то, швидше за все, колеги з фракції« Дія і солідарність »запропонують вотум недовіри Кабінету міністрів», - заявила Санду.

За її словами, інші партії, особливо соціалісти, кажуть, що теж хочуть дострокових виборів.

Раніше Конституційний суд Молдови призупинив дію скандальних поправок до закону «Про Службу інформації та безпеки», спрямованих на виведення спецслужби країни з-під підпорядкування новообраному президенту Майї Санду.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: