Молдовська опозиція вийшла на акцію протесту проти влади Додона

Читать на русском
У центрі молдавської столиці проходить антиурядова акція протесту молдовської опозиції, яка вимагає проведення в країні дострокових парламентських виборів.
Фото: newsmaker.md

У центрі молдавської столиці проходить антиурядова акція протесту молдовської опозиції, яка вимагає проведення в країні дострокових парламентських виборів.

Про це повідомляє Newsmaker.

Зазначається, що представники опозиційні партії вийшли на акцію проти уряду Іона Кіку і ситуативної коаліції соціалістів в парламенті.

«Ігор Додон ображений за те, що йому цього разу не вдалося обдурити людей, він намагається підпалити країну і зробити життя людей ще складніше. Так він хоче помститися людям, тому що вони не проголосували за нього. Так він намагається триматися за владу, щоб він і його друзі могли і далі безкарно красти» - заявила обрана президентка країни Майя Санду.

3 грудня парламент Молдови, більшість у якому мають Партія соціалістів чинного президента Ігоря Додона та «Шор», схвалив низку суперечливих законопроєктів, серед яких - позбавлення президента контролю над Службою інформації та безпеки, що обмежить повноваження Майі Санду, і, попередньо - про надання офіційного статусу російській мові та повернення дозволу на трансляцію російських програм.

Опозиція і обрана президентка Санду заявили, що голосування було незаконним. Санду закликала громадян до протестів. На акцію також закликали вийти своїх прихильників «Наша партія», DA, PAS, Демпартія, PUN.

Нагадаємо, раніше новообрана президентка Молдови Майя Санду заявила про спробу захоплення влади в країні, яку вчинили депутати, котрі підготували законопроєкт про виведення спецслужби країни з-під її підпорядкування.

Також ми писали, що Центральна виборча комісія Молдови 20 листопада оголосила Майю Санду переможцем виборів президента.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: