У Криму продовжили арешти фігурантам «справи Хізб-ут-Тахрір»

Читать на русском
Підконтрольний Росії суд Криму до 14 січня 2021 року продовжив термін утримання шістьом фігурантам другої сімферопольської справи Хізб ут-Тахрір.
Фото з відкритих джерел.

Підконтрольний Росії Верховний суд Криму до 14 січня 2021 року продовжив термін утримання шістьом фігурантам другої сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» — цивільному журналісту Ремзі Бекірову, активістам Фарходу Базарову, Шабану Умерову, Джемілю Гафарову, Раіму Айвазову і правозахиснику Ризі Ізетову.

Як повідомляє громадське об’єднання «Кримська солідарність» з посиланням на адвокатів, захисники вважають це рішення безпідставним, оскільки сторона обвинувачення в своїх доводах про необхідність продовження арешту спиралася на припущення, що підсудні можуть зникнути або вплинути на свідків.

Всі судові засідання проходили в закритому режимі, попри клопотання захисників про допуск слухачів, представників ЗМІ та родичів.

Напередодні підконтрольний Росії суд у Криму продовжив арешт ще трьом фігурантам сімферопольської «справи Хізб-ут-Тахрір».

Нагадаємо,27 березня 2019 року російські силовики провели в Криму обшуки в будинках кримськотатарських активістів.

Загалом було затримано 24 активісти за звинуваченням в участі у забороненій в Росії та анексованому Криму організації «Хізб ут-Тахрір».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: