Чотирьох фігурантів «справи Хізб ут-Тахрір» етапували до Росії

Читать на русском
Заарештованих фігурантів алуштинської справи Хізб ут-Тахрір етапували з анексованого Криму до Російської Федерації.

Заарештованих фігурантів алуштинської «справи Хізб ут-Тахрір» етапували з анексованого Криму до Російської Федерації.

Про це пишуть «Крим.Реалії».

Генконсул України Тарас Малишевський напередодні відвідав Ельдара Кантімірова, Руслана Месутова, Руслана Нагаєва і Ленура Халілова в слідчому ізоляторі.

«Усі хлопці перебувають у нормальному настрої. Всі пройшли непростий шлях етапування до Ростова-на-Дону транзитом через Краснодар і потім поїздом до Новоросійська», - сказав консул.

Він також додав, що епідеміологічна ситуація в ростовському СІЗО стабільна, підтверджених фактів захворювання коронавірусом немає. Всіх фігурантів алуштинської справи Хізб ут-Тахрір тимчасово розмістили в спецблоці, в одиночних камерах.

«Умови відрізняються від суворих сімферопольських з їхніми переповненими камерами і складними в субординації співробітниками. Мій колега – консул був 25-го травня і буде в суді 5-го червня, на наступному засіданні. Намагаємося моніторити процес і допомагати хлопцям, наскільки можемо», - додав генконсул.

Раніше Федеральна служба виконання покарань РФ етапувала фігуранта справи Хізб ут-Тахрір Енвера Сейтосманова у російську колонію.

Також повідомлялося, що український політичний в'язень Джеміль Гафаров, якого звинувачують в участі діяльності забороненої в РФ організації «Хізб ут-Тахрір», перебуває у критичному стані.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: