Суд у Криму залишив під арештом журналіста Бекірова

Читать на русском
Суд Сочі залишив під арештом громадянського журналіста з окупованого РФ Криму, фігуранта другої сімферопольської справи Хізб ут-Тахрір Ремзі Бекірова.

Третій апеляційний суд загальної юрисдикції міста Сочі своїм рішенням залишив під арештом громадянського журналіста з окупованого Росією Криму, фігуранта другої сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» Ремзі Бекірова.

Як повідомляє громадське об’єднання «Кримська солідарність», адвокат Едем Семедляєв заявив, що в апеляції вказано, що Верховний суд Республіки Крим неправильно застосував кримінальне законодавство, а саме не врахував і не застосував 4-ю Женевську конвенцію щодо Ремзі Бекірова.

Стоп анексії: чи вдасться запустити міжнародну платформу з повернення КримуВже на початку 2021 року Україна планує ініціювати новий міжнародний майданчик із деокупації Криму. Чи спрацює така ідея та як до неї поставиться світова спільнота – аналізував політолог Олександр Радчук.

За словами захисника, засідання відбулося у закритому режимі через тяжкість статті, за якою звинувачують журналіста.

Нагадаємо, 27 березня 2019 року російські силовики провели в Криму обшуки в будинках кримськотатарських активістів.

Загалом було затримано 24 активісти за звинуваченням в участі у забороненій в Росії та анексованому Криму організації «Хізб ут-Тахрір».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: