Стала відома дата нового перепису населення

Читать на русском
Кабінет міністрів планує встановити термін проведення Всеукраїнського перепису населення у 2023 році. Документ підготувала Державна служба статистики.
Фото з відкритих джерел.

Кабінет міністрів планує встановити термін проведення Всеукраїнського перепису населення у 2023 році. Документ підготувала Державна служба статистики.

Проект розпорядження уряду винесений на засідання 9 грудня.

Денис ШмигальПрем'єр-міністр України
Шмигаль у програмі уряду обіцяє провести всеукраїнський перепис населенняСказано 12 червня 2020 р.Статус обіцянки: У процесі

Згідно з попередніми розрахунками, на виконання робіт необхідно 7,260 млрд грн. З цих видатків близько 70% складає заробітна плата тимчасового переписного персоналу та нарахування на неї. Для підготовки та проведення перепису населення передбачається залучити понад 98 тисяч тимчасових працівників.

Як зазначається в пояснювальній записці до розпорядження, в Україні останній Всеукраїнський перепис населення відбувся у 2001 році. За цей час відбулися значні економічні, демографічні та міграційні процеси.

Раніше міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов розповів, коли в Україні зможуть провести перепис населення. Повне інтерв'ю «Слово і діло» читайте - тут.

Нагадаємо, уряд Олексія Гончарука провів пробний перепис населення в Україні. За його результатами, чисельність населення України склала 37 млн 289 тисяч осіб (без урахування окупованих територій України).

Загальне населення України разом з непідконтрольними територіями становить близько 44 млн осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: