Дубілет назвав кількість населення України разом із окупованими територіями

Читать на русском
Міністр Кабінету міністр Дмитро Дубілет заявив, що загальне населення України разом із непідконтрольними територіями становить близько 44 млн чоловік.

Міністр Кабінету міністр Дмитро Дубілет заявив, що загальне населення України разом із непідконтрольними територіями становить близько 44 млн чоловік.

Про це він заявив в інтерв'ю Громадському.

Мінус 15 мільйонів. Що показав електронний перепис та чи вірити даним?Уряд оприлюднив дані про чисельність населення України на 1 грудня 2019 року – 37 мільйонів 289 тисяч осіб.

Як зазначив міністр, в рамках проєкту «Оцінка чисельності наявного населення України», була названа кількість наявного населення на території, яка контролюється українською владою.

«Це не свідчить про те, що ми забули про людей, які перебувають на окупованих територіях, але на жаль, у нас немає можливості порахувати тих людей, які там залишилися», - сказав він.

За його словами, останніми роками Державна служба статистики може лише приблизно оцінити кількість населення на окупованих територіях.

«Я думаю, якщо порахувати людей, які залишилися на окупованих територіях, якщо взяти до загальної кількості всіх, то буде приблизно 44 мільйони, десь так», - повідомив міністр.

Нагадаємо, Кабмін у лютому-березні продовжить перепис населення.

Також відзначимо, стали відомі результати пробного перепису населення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: