Через порушення поліцією підслідності суд визнав підозру необґрунтованою

Читать на русском
Поліцейські повідомили про підозру особі в розтраті чужого майна, при цьому порушивши підслідність іншого органу.
поліція

Суд відмовив слідчому Національної поліції в запобіжному заході керівнику ТОВ «Елвін», колишньому генеральному директору державного підприємства «Конструкторське бюро «Артилерійське озброєння» Вадиму Штепенку через те, що зазначена справа підслідна Національному антикорупційному бюро.

Відповідне рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк, повідомляє «Слово і Діло».

Як наголошується в документі, поліцейські повідомили про підозру Штепенку в розтраті чужого майна, тобто вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною 5 статті 191 КК України. Однак, як зазначив суддя Вишняк, згідно ч. 5 ст. 216 КПК України детективи НАБУ здійснюють досудове розслідування злочинів, передбачених низкою статей ККУ, в тому числі 191. Тому суддя порахував, що поліція порушила підслідність.

Крім того, за словами Вишняка, до матеріалів справи не додали жодного документа, який би свідчив про визначення підслідності за Нацполіцією. Також він порахував підозру директору ТОВ «Елвін» необґрунтованою.

Згідно матеріалів справи, в 2015-2016 роках державне підприємство «Конструкторське бюро «Артилерійське озброєння» закупило трансформатор за завищеними цінами. Як вказується, ДП уклало контракт на поставку трансформатору і шаф з ТОВ «Компанія Пром-Технологія» на загальну суму 1,89 мільйона гривень. Однак, як встановило слідство, КБ «Артилерійське озброєння» придбало в комерційній фірмі трансформатор вартістю 1,45 млн грн, однак його фактична вартість становила 115,6 тисяч грн. Вказана ціна підтверджена висновком експертизи.

Нагадаємо, прокуратура передала справу Укртелефільму до НАБУ разом з речдоками. Раніше справу НАЗК передали з СБУ до Держбюро розслідувань.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: