Катастрофа МАУ: Україна має намір звернутися до суду ООН

Читать на русском
Україна планує звернутися до Міжнародного суду ООН через збитий в Ірані літак МАУ, якщо вичерпаються всі переговорні можливості з Іраном.

Україна планує звернутися до Міжнародного суду ООН через збитий в Ірані літак МАУ, якщо вичерпаються всі переговорні можливості з Іраном.

Таку заяву зробив сьогодні заступник міністра закордонних справ України і голова української групи перемовників з Іраном Євген Єнін, повідомляє УНІАН у вівторок, 8 грудня.

Україна готова звертатися до Міжнародного суду ООН, «якщо переговорний процес зайде в глухий кут, і ми вичерпаємо всі можливості переговорів з іранською стороною», говорить Єнін.

За його словами, низка обіцянок Ірану й досі не виконана, хоча на словах іранська сторона нібито хоче об'єктивного і неупередженого розслідування.

«Найближчими днями ми будемо в черговий раз виходити на контакт з іранською стороною, наполягати на виконанні досягнутих домовленостей. Досягати домовленостей і не реалізовувати їх - абсолютно контрпродуктивно, і саме тому ми не хотіли б продовжувати цю видимість конструктивного діалогу, якщо на ділі у нас такого діалогу не виходить», - сказав дипломат.

«Ми розраховуємо все ж на наявність доброї волі іранської сторони та за допомогою всіх інструментаріїв, які ми маємо в своєму розпорядженні, як дипломатичних, так і кримінально-правових, будемо вимагати від іранської сторони виконання міжнародно-правових зобов'язань», - резюмував Єнін.

Нагадаємо, 20 жовтня завершився другий раунд переговорів щодо катастрофи МАУ.

Також повідомлялося, що Україна може отримати один з речових доказів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: